Bron:

Oudheidkundige vereniging Salehem

Artikel door:

H. Jonas

De museumboerderij in boerderij Reuterink

Locatie in 2005: Pluimersdijk 5


  

Boerderij Reuterink, Pluimersdijk 5, Zelhem

Foto: Journaal Zelhem/Halle 21 december 2004

 
Tijdens de raadsvergadering van 25 november 2004 heeft de Zelhemse gemeenteraad besloten om de voormalige boerderij Reuterink en de omliggende grond voor het symbolische bedrag van 1 euro in erfpacht te geven aan Stichting Erfgoed Museum.

Daarnaast zal de stichting als bruidsschat een bedrag van 55.000 euro meekrijgen, een bedrag van 5 euro per inwoner. De Zelhemse gemeenteraad is van mening dat op deze manier een afscheidscadeau met een zekere eeuwigheidswaarde aan de bevolking wordt gegeven.
Daarnaast worden alle roerende zaken van de gemeente Zelhem die van waarde zijn voor de cultuurhistorie van de gemeente, in bruikleen, te geven aan de Stichting (bijv. gemeentewapen, schilderijen e.d.). De stichting krijgt als taak het beheren van boerderij Reuterink maar ook o.a. het tonen van cultuurhistorische erfgoed, het tonen van landbouwgeschiedenis, en het tonen van de streek geschiedenis, het tonen van het erfgoed van de voormalige gemeente Zelhem zoals vlag, gemeentewapen, archeologische vondsten.

Na de nodige aanpassingen zullen de Oudheidkundige vereniging Salehem en het boerderijmuseum 'Erve Tenk' hier hun onderdak vinden. 

Op zaterdag 31 maart 2007 is het geheel gerestaureerde Museumboerderij Smedekinck geopend, meer informatie op hun website www.museumsmedekinck.nl

 

Foto: 6 april 2005 door Eef Oosterink

 

Op 6 april 2005 is de overdracht van Reutering naar St Erfgoed Museum, 
links notaris Pera en rechts burgemeester van der Wende.

Foto: 6 april 2005 door Eef Oosterink

 

Foto: 6 april 2005 door Eef Oosterink